Kasvisfrittata eli kasvismunakas on herkullinen iltapala, kevyt lounas tai tarjoile se vaikkapa brunssilla. Tämän herkku fritattan kruunaa maustettu kermaviili, tuoreet yrtit ja paahdetut auringonkukansiemenet.
Täältä löydät lisää herkullisia munakasohjeita:
https://hyvaahuomenta.fi/kasvismunakas/
https://hyvaahuomenta.fi/herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla/
https://avokadoajasitruunaa.fi/munakas-mustapapu-paprika-taytteella/
https://hyvaahuomenta.fi/mozzarella-tomaatti-munakas/
https://avokadoajasitruunaa.fi/pienet-herkkusieni-munakkaat/
https://hyvaahuomenta.fi/kasvisfritatta/
https://hyvaahuomenta.fi/porkkana-munakaspihvit/
Kasvisfrittata
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Lounaat, pikkusuolaiset6
servings15
minutes30
minutesAinekset:
8 kananmunaa
1/2 dl maitoa
200 g kevyt kermaviiliä
(1/2 purkkia kermaviiliä kerma-munaseoksen sekaan
ja 1/2 purkkia maustettuna frittatan päälle)200 g porkkanoita
1 iso paprika
15–20 cm pala purjoa (tai kevätsipulia sama määrä)
1 iso punasipuli
100 g herkkusieniä
2–3 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
ripaus timjamia
1/2 dl tuoretta basilikaa
10 kirsikkatomaattia
100–150 g kevyttä juustoraastetta
1/2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200°asteeseen.
- Leikkaa porkkanoista hienoja suikaleita tai raasta karkeaksi raasteeksi. Viipaloi paprika, sipuli, purjo ja herkkusienet. Kuumenna pannu ja lisää sinne öljyä. Lisää kuumalle pannulle porkkana- ja paprikasuikaleet. Paista n. 5 minuutin ajan. Lisää pannulle purjo, sipuli, valkosipulimurska ja herkkusienet. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella timjamia. Paista kasviksia vielä parin minuutin ajan. Lopuksi lisää kasvisten joukkoon hienonnettu basilika.
- Sekoita kulhossa rikotut munat, kerma, persiljasilppu ja ½ purkkia kermaviiliä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Voitele uunivuoka/ uunipannu (halk n. 30cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä kasvikset uunivuuan pohjalle. Kaada muna-kermaseos kasvisten päälle. Levitä juustoraaste. Lisää kirsikkatomaatit.
- Sekoita jäljelle jääneeseen kermaviiliin 1 tl sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Lusikoi pieniä annoksia maustettua kermaviiliä frittatan päälle. Laita vuoka uuniin puolen tunnin ajaksi tai kunnes frittata on hyytynyt.
- Levitä paahdetut auringonkukansiemenet fritatan päälle. Leikkaa paloiksi ja tarjoile frittata leivän ja raikkaan salaatin kanssa.