Punajuuri on niin herkullista yhdistettynä fetajuuston, saksanpähkinöiden ja yrttien kanssa. Annoksen kruunaa makeahko vinegrette. Lämmin punajuurisalatti on loistava lisäke. Tästä määrästä riittää annokset kuudelle ruokailijalle.
Lisää punajuurisalaatteja löydät täältä:
Punajuurisalaattia-kurkkua-ja-tillia
Paahdettu-punajuuri-feta-salaatti
Servings
6
servingsPrep time
15
minutesTotal time
40
minutesAinekset:
1 kg punajuuria
suolaa ja pippuria
loraus oliiviöljyä
1 punasipuli ohuina renkaina
n. 1 dl säksanpähkinöitä karkeasti hienonnettuna
tuoretta persiljaa hienonnettuna
(tuoretta rosmariinia hienonnettuna)
fetajuustoa
- Vinegrette
2 rkl oliiviöljyä
1 tl Hunaja-dion sinappia (tai vastaavaa)
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
1 rkl appelsiinimehua (tai vettä)
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja leikkaa punajuuret kuutioiksi. Asettele kuutiot leivinpaperin päälle pellille. Kaada oliiviöljyä päälle ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita punajuuret 200 asteiseen uuniin 20-25 minuutin ajaksi.
- Valmista vinegrette: Sekoita kaikki ainekset purkissa ja ravista kunnes kastike on tasaista.
- Laita paahdetut punajuuret tarjoiluastiaan, lisää persiljasilppu ja murustele fetajuusto sekaan. Ripottele päälle karkeasti hienonnetut saksanpähkinät. Lisää vinaigrette ja sekoita hyvin. Tarjoile lämpimänä!