Flammkuchen on Saksan oma vastine pizzalle. Helppo valmistaa ja pohjasta tulee super rapea. Täytteeksi ei laitetakkaan tomaattikastiketta vaan vaaleaa ranskankermasta ja rahkasta sekoitettua kastiketta, johon sujautin Schirachaa. Tämä on oma versioni siis tästä liekkipiiraasta. Päälle laitoin kuulotettua sipulia ja herkkusieniä. Monesti liekkipiiraaseen laitetaan pekonia, sen jätin pois.
Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.
Tein piiraspohjan *KitchenAid 3,1 l monitoimikoneella. Se on oiva apu pizzataikinoidenkin teossa.
Täältä löydät lisää pizzaohjeita:
Meksikolainen-tortillapizza
Kasvispizza bataattipohjalla
Kasvispohjainen pizza
Terveellisempi kasvispiirakka
Pizza-kukkakaalipohjalla
Sadonkorjuun pizza
Liekkipiiras kasvistäytteellä
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: ViikonloppuherkutDifficulty: Helppo2
servings30
minutes12
minutesAinekset:
- Pohja
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl hienoa merisuolaa
1 rkl öljyä
1 dl vettä
- Täyte
100 g maitorahkaa tai kreikkalaista jogurttia
100 g kevyt crème fraîchea
suolaa ja mustapippippuria
schirachaa oman maun mukaan
3-4 sipulia
1 rasia herkkusieniä
(valkosipulia)
- Koristeeksi
tuoreita yrttejä
Valmistus ohjeet:
- Esilämmitä uuni ja pellit 250 asteeseen. (kiertoilmauuni) 30 minuutin ajan.
- Pohja
- MONITOIMIKONEELLA: Laita taikina-ainekset monitoimikoneen kulhoon ja sekoita ne taikinaksi nopeasti nopeudella 2. Sen jälkeen vaivaa taikina käsin työtasolla ilman jauhoja, aseta kevyesti öljyttyyn lasikulhoon, peitä muovikelmulla ja jätä kohoamaan puoleksi tunniksi.
- KÄSIN: Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota puolisen tuntia.
- Täyte
- Täyte: Sekoita rahka, crème fraîche, schiracha, suola ja pippuri kulhossa sekaisin.
- Kuulota sipulirenkaita ja paloteltuja herkkuisniä öljyssä pannulla. Lisää ripaus pippuria ja suolaa.
- Jaa piirastaikina kahteen osaan ja kauli ne ohuiksi leivinpaperin päällä. Levitä rahkatäyte ja lusikoi sipulit ja herkkusienet päälle.
- Liu’uta piiras kuumien peltien päälle leivinpaperista vetämällä ja paista rapeiksi ja ruskeiksi n. 12 min ajan.
- Koristele tuoreilla yrteillä. Nauti heti!