Perunasiivujen alla muhii broilerisuikaleet ja kasvikset kermaisessa ja juustoisessa kastikkeessa. Herkullista ruokaa koko perheelle.
Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.
Käytin perunoiden ja porkkanoiden viipalointiin *KitchenAid 3,1 l monitoimikonetta, joka on todella tehokas ja todella nopea apuri, joten se sopii kiireisimmällekin kotikokille.
Voisit pitää myös näistä broileriruuista:
Broileria ja uunikasviksia
Kreikkalainen kanavuoka
Maukas broileri-perunavuoka
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
20
minutesCooking time
30
minutesAinekset:
400-500 g broilerinrintafileitä
1 rkl öljyä
3 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 dl kermaa
1 tl sinappia
100 g juustoa
1 kanaliemikuutio tai suolaa
mustapippuria
1/4 tl kuivatttua timjamia
100 g baby pinaattia
500 g perunoita
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 C asteeseen.
- Leikkaa broileri suikaleiksi ja paista ne pannulla kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla (ja paprikamausteella). Laita sivuun.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää silputtu sipuli, murskattu valkosipuli ja kolikoiksi leikatut porkkanat. Paista keskilämmöllä sekoittaen, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kerma, etikka ja sinappi ja sekoita. Kuumenna lähes kiehuvaksi. Sekoita joukkoon juustoraaste sekä ripaus suolaa (tai lisää kanaliemikuuto), pippuria ja kuivattua timjamia. Lisää paistetut broilerin suikaleet ja pinaatti, kuumenna, kunnes pinaatti kuivuu.
- Lusikoi broileriseos isoon voideltuun uunivuokaan ja asettele siivutetut perunaviipaleet limittäin päälle. Ripottele päälle vielä ripaus suolaa ja pippuria.
- Laita uuniin paistumaan 30-40 minuutiksi, kunnes perunat ovat kypsiä ja kullanruskeita.
Ripottele päälle tuoretta timjamia ennen tarjoilua.