Paistetut tomaatit, paprika, pinaatti, kevätsipuli, valkosipuli ja jauheliha yhdessä wokkina. Wokista löytyy paljon makua hajonneista tomaateista, valkosipulista ja yrteistä. Päälle murustellaan fetaa. Wokki on terveellistä ja kasvispainotteista. Jauhelihan voi luonnollisesti korvata kasvisjauhiksella. Maistuu riisin tai nuudeleiden kanssa.
Täältä lisää ohjeita joista voisit pitää:
Versowokki
Valkosipulinuudeleita
katkarapu-avokadopasta/
sieni-pinaatti-risotto/
paistettu-kasvisriisi/
tonnikala-tomaattipasta/
Maukas jauheliha-kasviswokki
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo4
servings10
minutes15
minutesAinekset:
oliiviöljyä
1 punainen paprika kuutioituna
300 g kirsikkatomaatteja puoliksi leikattuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
50-100 g babypinaattia
2-3 kevätsipulinvartta (tai pätkä purjoa) viiaploituna
400 g jauhelihaa tai kasvisjauhista
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl paprikamaustetta
schirachaa tai muuta tulista kastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
100 g murenevaa fetaa (esim Apetina kevyt)
- Lisäksi
riisiä tai nuudeleita
Koristeluun tuoretta persiljaa tai basilikaa.
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Lisää paprika ja kirsikkatomaatit ja paista 4-5 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli ja sekoita vielä minuutti.
Lisää pinaatti ja kevätsipulit. Sekoita vielä pari minuuttia, kunnes pinaatti on pehmennyt. Siirrä kasvikset lautaselle. - Lisää jauheliha, oregano, suola ja pippuri pannulle ja hajota liha lastalla. Kypsennä jauhelihaa, kunnes se on ruskistunut. Siirrä kasvikset takaisin pannulle, sekoita, kunnes ne ovat lämmenneet. Lisää lopuksi päälle murennettua fetaa. Koristele tuoreella persiljalla tai basilikalla.
- Tarjoile nuudelin tai riisin kanssa.