Tein juuressalaatista oman versioni ja käytin ihania satokauden kotimaisista juureksia. Viimeistelin ruoan jogurtti-fetajuustokastikkeella. Ruokaisuutta lisäsin salaattiin kaura ateriajyvillä. Helppoa ja niin herkullista!
Täältä löydät lisää ruokaisampia salaatteja:
Kana-tacosalaatti
Halloumisalaatti-jogurttikastikkeella
Värikäs-couscoussalaatti
Tulinen pastasalaatti
Ruokaisampi-kreikkalainen-salaatti
Tortellini-pinaattisalaatti
Tonnikala-pasta salaatti
Meksikolainen salaatti
Paahdettu-juuressalaatti
Riisi-tonnikalasalaatti
Paahdettu juuressalaatti jogurtti-fetakastikkeella
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo4
servings15
minutes30
minutesAinekset:
6 porkkanaa
1 pieni myskikurpitsa
4-5 punajuurta
1-2 punasipulia
1 pieni nauris/ lanttu/palsternakka
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 tl hunajaa
1/2 tl timjamia
- Jogurtti-fetakastike
300 g kreikkalaista jogurttia
200 g murenevaa fetaa/salaattijuustoa
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
(1/2 tl sinappia)
loraus hunajaa
tuoretta minttua oman maun mukaan
- Lisäksi
50 g babypinaattia
2 dl kaura aterianjyviä/quinoaa/couscousia
(käytin Myllärin ateriajyvät 500g kaura)
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuori ja paloittele juurekset. Laita leivinpaperin päälle pellille. Mausta öljyllä, suolalla, pippurilla ja timajamilla. Nosta uuniin ja paahda n. 25-35 minuuttia.
- Keitä kaura ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita kastikeaineet sekaisin. Maista ja tarkista maku. Kumoa jogurtti kulhoon. Hienonna sekaan puolikas ruukku minttua. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja oliiviöljyllä. Murustele joukkoon fetajuusto. Sekoita ja jätä maustumaan.
- Sekoita pinaatin lehdet juuresten joukkoon. Annostele kauranjyvät lautaselle. Nostele juurekset päälle ja viimeistele fetakastikkeella.