Kukkakaalia ja kikherneitä, paahdettuna ja maustettuna paprikalla, cayennepippurilla ja valkosipulilla. Niin hyviä olivat, että meinasin napostella ne suoraan pelliltä :) Maltoin kuitenkin ja laitoin ne salaatin päälle. Avokado ja feta sopii myös hyvin tähän salaattiin.
Salaattiin voit lisätä mieleistäsi kastiketta. Ihan perus oliiviöljy, suola pippuri toimii myös. Vihreä jugurttikastike toimii hyvin, täältä löydät ohjeen siihen: https://hyvaahuomenta.fi/vihrea-jugurttikastike/
Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti
8 annosta
- 1 kukkakaali
- 1 prk kikherneitä
- 2 tl oliiviöljyä
- paprikamaustetta
- cayennepippuria tai jotain muuta tulista maustetta
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- suolaa ja pippuria
- Salaatinlehtiä
- 1 tuorekurkku
- tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja persiljaa
- ruohosipulia
- 1-2 avokadoa
- Kuumenna uuni 225-250 asteeseen.
- Sekoita kulhossa pienityt kukkakaalit ja valutetut kikherneet. Lisää öljy. Sekoita joukkoon mursakatut valkosipulin kynnet, suola, pippuri, paprikamauste ja cayennepippuri. Laita ainekset leivinpaperin päälle ja uuniin n. 20 min ajaksi.
- Tee silläaikaa salaatti. Pieni tarvittaessa salaatinlehdet. Pieni tuorekurkku ja yrtit joukkoon. Sekoita ja laita paahdetut vihannekset salaatin päälle ja lisää tarvittaessa salaatinkastiketta päälle.
- Nauti esim fetajuuston kanssa.
Jos pidät raaasta kukkakaalista niin katso myös tämä salaatti ohje https://hyvaahuomenta.fi/rapea-kukkakaalisalaatti/