Herkullisia pastareseptejä ei voi koskaan olla liikaa, eikö totta? Sain Monditalyfinlandilta upean PR-lähetyksen, joka sisälsi ohjeet herkulliseen pastaan. Tietysti lisäsin siihen pienen oman twistini. Suosittelen tätä pastaa lämpimästi – se oli todella maistuvaa! Ja mikä parasta, se valmistuu nopeasti, vain vartissa.
Täältä löydät alkuperäisen pastan ohjeen: https://www.tastefeelenjoy.fi/tuorepastat/ricotta-tomaattipasta/. ps. Ricotta on paras ricotta mitä olen käyttänyt.
Ricotta-tomaattipasta
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
5
minutesCooking time
10
minutesAinekset:
500 g tuorepastaa (+ pastan keitinlientä)
1 pkt Biraghi Gran Ricottaa
400 g Gustarosso kuorittu tomaatti
1 iso sipuli
ekstraneitsyt-oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
- Päälle
Gran Biraghi juustolastuja
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
Valmistus ohjeet:
- Kuori sipuli ja pilko se hyvin pieniksi paloiksi. Lisää ekstraneitsyt-oliiviöljy isolle, korkeareunaiselle pannulle ja kuullota muutama minuutti. Leikkaa kuoritut Gustarosso-tomaatit pieniksi paloiksi pannulle. Lisää ripaus valkosipulisekoitusta, suolaa ja mustapippuria. Peitä kastike kannella ja anna sen keittyä muutama minuutti pienellä lämmöllä. Lisää lopuksi Biraghi ricotta tomaattikastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää myös hiukan pastan keitinvettä ja sitruunamehua.
- Laita vesi kiehumaan, lisää suola ja keitä tuore tagliatelle-pastaa 2-4 minuutin ajan (katso aika paketista). Valuta keitetty pasta, lisää se pannulle ja sekoita hyvin 2 minuutin ajan.
Ripottele annosten päälle Gran Biraghi -juustolastuja ja lisää silputtua tuoretta basilikaa. Viimeistele vielä ripottelemalla päälle hiukan sitruunamehua ja ekstraneitsyt-oliiviöljyä.