Sushikulho on ihana maukas lounas. Helppokin se on valmistaa ja ottaa vaikkapa lounaaksi mukaan töihin. Sushin valmistaminen on todella työlästä, eikä sushia sen takia viitsi usein valmistaa. Sushikulhossa on samat raaka-aineet, mutta salaatin muodossa. Salaattiin voi periaatteessa laittaa mitä tahansa kasviksia mistä pidät. Riisinä voi käyttää mitä tahansa, käytin omassani sushiriisiä. Proteiiniksi laitoin eilen savustettua lohta. Sen tilalle voit sujauttaa graavilohta, katkarapuja tai vaikkapa marinoitua tofua. Kastikkeeksi tein helpon kastikkeen sekoittamalla kevyt ranskankermaa ja schirachaa keskenään. Kastikkeita olen keventänyt korvaamalla valkoisen sokerin makeutusaineilla. Helppo sushikulho syntyy 30 minuutissa eli sopii hyvin myös arkipäiviin.
Kurkkaa myös kanabowlin ohje: Kanabowl
Sushibowl
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo2
servings20
minutes10
minutesAinekset:
- Riisi
reilu 1 dl sushiriisiä (125 g )
1 rkl valkoviinietikkaa/riisiviinietikkaa
1 tl steviaa/karppisokeria/sokeria
1/2 tl suolaa
- Muut
2 porkkanaa
1 avokado
1/3 kurkku
200 g kylmäsavulohta/ lohta/katkarapuja
ituja
kourallinen babypinaattia
(kevätsipulia tai ruohosipulia)
Päälle: 2 tl seessaminsiemeniä
Majo
- Ranskankerma-schiracha
100 g kevyt 15% ranskankermaa
2 tl schirachaa
- Ponzu-kastike
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl vettä
hiukan tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus steviaa/karppisokeria
Valmistus ohjeet:
- Riisi
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri/stevia ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella ja anna riisin jäähtyä.
- 2 x Kastikkeet
- Sekoita kastikeainekset sekaisin ja anna hetken maustua.
- Muut
- Pilko/suikaloi kasvikset.
- Jaa jäähtynyt riisi annoskulhoihin. Kasaa vihannekset ja proteiini riisin päälle. Ripottele seesaminsiemenet. Lusikoi kastiketta annosten päälle. Nauti!
Notes
- Ponzu-kastikeen voit korvata pelkällä soijakastikkeella.
- Riisin voit valmistaa jo edellisenä päivänä.