Terveellinen suklaakastike – tämä kastike on sellainen. Yksinkertainen valmistaa, vähärasvainen ja siinä ei ole käytetty ollenkaan sokeria. Makeus suklaaseen saadaan taateleista. Terveelliseksi kastiketta ei uskoisi, sillä se on niin herkullista.
Suklaakastike sopii kastikkeeksi, levitteeksi, kuorrutteeksi tai vaikka dippailuun. Jos haluat herkutella todella terveellisesti, nauti suklaakastike hedelmien tai itsetehdyn jääjugurtin kanssa.
Suklaakastiketta voi syödä sekä kylmänä, että lämpimänä. Kastike on paksumpaa kylmänä.
Terveellinen suklaakastike ilman lisättyä sokeria
- Ainekset:
- 150 g pehmeitä taateleita n. 12 kpl
- 3 1/2 dl sokeritonta mantelimaitoa
- 3 ½-4 rkl raakakaakaojauhetta
- 2 tl vanilijauutetta
- ripaus laadukasta suolaa (Maldon)
- Poista taateleista kivet ja laita ne cashewmaidon kanssa blenderiin. Soseuta tasaiseksi.
- Kaada seos pieneen kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja hämmennä seosta koko ajan n. 10 minuutin ajan, kunnes kastike on hieman paksuuntunut.
- Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon raakakaakaojauhe, suola sekä vanilijauute. Sekoita kunnes kastike on tasaista.
- Kaada kastike lasipulloon tai purkkiin ja anna jäähtyä hetki.
- Kastike on valmista ja voit tarjoilla sen lämpimänä tai kylmänä.
Kokeile suklaakastiketta vaikka näiden uunipäärynöiden kanssa https://hyvaahuomenta.fi/uunipaarynat-suklaakastikkeella/