Tomaatti-fetamunakas on niitä arjen nopeita aterioita tai aamiaisia. Munakkaaseen voi lisätä tavallista juustoa joukkoon, jos haluaa vieläkin herkullisempaa. Käytin uunissa kuivattuja kirsikktomaatteja omassa munakkassani, mutta hyvin käyttää tuoreita tomaatteja.
Tomaatti-fetamunakas (1 annos)
- 2-3 kananmunaa
- 1-2 rkl maitoa
- muutama pikkutomaatti tai 1 kpl iso tomaatti (tai aurinkokuivattu tomaatti)
- 2-3 rkl Apetit kevyt fetaa tai jotain muuta fetaa
- Tuoretta basilikaa/ kuivattua tai yrttimaustetta
- suolaa ja pippuria
- paistamiseen 1/2 tl kookosöljyä tai jotain muuta öljyä
- (juustoa)
Riko kananamunat kulhoon, lisää joukkoon maito ja mausteet. Sekoita. Kaada seos öljytylle pannulle. Puolita kirsikkatomaatit ja murenna feta. Lisää ne munakkaan päälle. Paista keskilämmöllä kunnes munakkaan toinen puoli on saanut väriä. Käännä munakas hetkeksi toisinpäin. Voit myös paistaa munakkaan vain toiselta puolelta kunnes munakasmassa on hyytynyt.
Nauti tomaatti-feta munakas raikaan salaatin kanssa tai sellaisenaan.
Täältä löydät lisää munakas ohjeita:
https://hyvaahuomenta.fi/kasvismunakas/
https://hyvaahuomenta.fi/herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla/
https://hyvaahuomenta.fi/munakas-mustapapu-paprika-taytteella/
https://hyvaahuomenta.fi/mozzarella-tomaatti-munakas/
https://hyvaahuomenta.fi/pienet-herkkusieni-munakkaat/
https://hyvaahuomenta.fi/kasvisfritatta/
https://hyvaahuomenta.fi/porkkana-munakaspihvit/