Tomaatti-fetamunakas

Tomaatti-fetamunakas

Tomaatti-fetamunakas on niitä arjen nopeita aterioita tai aamiaisia. Munakkaaseen voi lisätä tavallista juustoa joukkoon, jos haluaa vieläkin herkullisempaa. Käytin uunissa kuivattuja kirsikktomaatteja omassa munakkassani, mutta hyvin käyttää tuoreita tomaatteja.

Tomaatti-fetamunakas

Tomaatti-fetamunakas (1 annos)

  • 2-3 kananmunaa
  • 1-2 rkl maitoa
  • muutama pikkutomaatti tai 1 kpl iso tomaatti (tai aurinkokuivattu tomaatti)
  • 2-3 rkl Apetit kevyt fetaa tai jotain muuta fetaa
  • Tuoretta basilikaa/ kuivattua tai yrttimaustetta
  • suolaa ja pippuria
  • paistamiseen 1/2 tl kookosöljyä tai jotain muuta öljyä
  • (juustoa)

Riko kananamunat kulhoon, lisää joukkoon maito ja mausteet. Sekoita. Kaada seos öljytylle pannulle. Puolita kirsikkatomaatit ja murenna feta. Lisää ne munakkaan päälle. Paista keskilämmöllä kunnes munakkaan toinen puoli on saanut väriä. Käännä munakas hetkeksi toisinpäin. Voit myös paistaa munakkaan vain toiselta puolelta kunnes munakasmassa on hyytynyt.

Nauti tomaatti-feta munakas raikaan salaatin kanssa tai sellaisenaan.

Täältä löydät lisää munakas ohjeita:

https://hyvaahuomenta.fi/kasvismunakas/
https://hyvaahuomenta.fi/herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla/
https://hyvaahuomenta.fi/munakas-mustapapu-paprika-taytteella/
https://hyvaahuomenta.fi/mozzarella-tomaatti-munakas/
https://hyvaahuomenta.fi/pienet-herkkusieni-munakkaat/
https://hyvaahuomenta.fi/kasvisfritatta/
https://hyvaahuomenta.fi/porkkana-munakaspihvit/

Tomaatti-fetamunakas

Voisit pitää näistäkin resepteistä

2 x Falafel-wrapit

2 x Falafel-wrapit

Varsinkin kesällä helpot retkieväät ovat tarpeen. Nämä wrapit ovat herkullisia kevyenä lounaana tai välipalanakin.…

Katso ohje