Tortellinikeitto on helppo ja nopea arkikeitto. Kasviksina käytin tässä keitossa, porkkanaa, sipulia, selleriä ja babypinaattia. Keiton päälle tuoretta basilikaa. Keittoon käyvät niin tortelliinit kuin raviolitkin. Niiden täytteeksi sopii mikä vaan, jos käytät lihaisampaa täytettä tulee keitosta ruokaisampi.
Täältä löydät lisää herkullisia keittoja:
Lihapulla-pastakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto/
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto/
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto/
Herkullinen-kasviskeitto/
Meksikolainen-keitto/
Kasvisminestrone-keitto/
Tomaatti-tortellinikeitto
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo4
servings10
minutes20
minutesAinekset:
4 porkkanaa
1 sipuli
1-2 (lehtisellerinvartta)
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl yrttitarhan sekoitusta (Santa Maria)
6-7 dl vettä + 1-1,5 kasvisliemikuutiota
400 g tomaattimurskaa (Mutti)
suolaa
mustapippuria
(chiliä tuoretta tai kuivattua)
250 tortellineja tai ravioleja (esim tomaatti/mozzarella tai juusto/pinaattitäyte)
1 pieni pussi babypinaattia
(1-2 dl 4 % kermaa)
- Päälle
tuoretta basilikaaa runsaasti
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja leikkaa porkkanat/ (varsisellerit) paloiksi ja silppua sipuli. Kuulota vihanneksia öljyssä pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon mursakattu valkosipuli ja yrttimauste. Kuulota minuutin ajan.
- Laita kattilaan vesi, liemikuutio ja tomaattimurska. Anna kiehua, ja vähennä lämpöä. Lisää kuulotetut vihannekset joukkoon. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min, kunnes porkkanat ovat melkein kypsiä.
- Lisää tortelliinit keiton joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla (ja chilillä). Anna kiehua hiljalleen n. 3 min (ks pakkaus). Lisää kerma joukkoon. Kuumenna.
- Tarjoile keitto tuoreen silputun bailikan kera.
Notes
- Jos lämmität keiton uudestaan, keitto sakenee, lisää silloin vettä jouokkoon.