Tonnikala-pastasalaatti maistuu aina. Kiva lounas, jonka voit syödä seuraavana päivänäkin. Valmistin tämän salaatin eväsretkeä varten. Salaattiin kokosin aineksia joita jääkaapistani löytyi. Pastasalaatti sisältää pastan ja tonnikalan lisäksi punasipulia, paprikaa, kirsikkatomaatteja, oliiveja sekä fetaa.Kastikkeeksi tein basilikaöljyä. Öljypohjainen salaatti säilyy paremmin lämpimässä ja maistuu ehkä ulkona paremmaltakin.
Täältä löydät lisää pasta salaatteja:
Tonnikala-pasta salaatti
Tortelliini-pinaattisalaatti
Tulinen-pastasalaatti
Välimerellinen-tonnikala-pastasalaatti
Tonnikala-pastasalaatti basilikaöljyllä
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: SalaatitDifficulty: Helppo4-6
servings15
minutesAinekset:
160 g pastaa
mustia oliiveja
1 pieni punasipuli
1 punainen paprika
1 pieni rasia kirsikkatomaatteja
2 prk tonnikalaa
1 prk kevyt fetaa
- Basilikaöljy
1 nippu basilikaa
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä
0,5 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1 tl sinappia
Valmistus ohjeet:
- Keitä pasta ohjeiden mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.
- Pieni oliivit ja paprika. Hienonna sipuli. Halkaise kirsikkatomaatit.
- Sekoita vihannekset jäähtyneen pastan joukkoon. Lisää valutettu tonnikala ja murustettu feta.
- Tee basilikaöljy: Laita blenderiin (tai hienonna sauvasekottimella) basilika ja valkosipuli. Lisää mausteet ja öljy joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada yrttiöljy pastasalaatin joukkoon.