Tämä resepti syntyi jääkaapissa olevista aineksista. Halusin valmistaa kevyemmän lounas ruuan ja tälläinen tästä sitten tuli. Pannuruoka, joka valmistetaan fetasta, pinaatista, lehtikaalista, sipulista, purjosta ja kikherneitä lisätään proteiiniksi. Tämä herkullinen uunipannu maistuu ihanalle tuoreen kauraleivän tai täysjyväleivän kera. Jos minulla olisi ollut kirsikkatomaatteja, olisin laittanut niitäkin tähän mukaan. Uunifetahan maistuu kaikille, vai mitä? :)
Fetan ystävä löytää täältä lisää reseptejä:
Paahdettuja-porkkanoita ja fetaa
Paahdettuja-kirsikkatomaatteja
Paahdettu-punajuuri-feta-salaatti
Shakshuka-pinaatilla-ja-fetalla
Uunifetaa, kikherneitä ja vihreitä vihanneksia
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo4
servings20
minutes10
minutesAinekset:
1 sipuli
puolikas pieni purjo
oliiviöljyä
125 g lehtikaalia
30 g babypinaattia (pieni pussi)
suolaa ja mustapippuria
1 pkt fetajuustoa
1/2 pkt kiherneitä
2 valkosipulin kynttä
1-tl curryjauhetta
- Tarjoiluun
Kreikkalaista jogurttia
Tuoretta leipää
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuumenna uunin kestävä pannu ja lisää sinne öljyä. Lisää pannulle pilkotut sipulit ja purjot. Hämmentele pari minuuttia ja lisää pinaatti sekä lehtikaali joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja cyrryllä. Hämmentele parin minuutin ajan. Lisää lopuksi 1 dl vettä joukkoon.
- Leikkaa feta paloihin ja laita vihannesten päälle pannulle. Laita pannu uuniin n. 10 minuutin ajaksi, kunnes feta on lämmennyt ja saanut hiukan väriä.
- Sillä aikaa kun fetapannu on uunissa, kuumenna toinen pannu. Lisää siihen öljyä. Laita pannulle valutetut kikherneet sekä murskatut valkosipulinkynnet sekä 1 tl cyrrymaustetta. Paistele kunnes kikherneet ovat saaneet väriä.
- Ota fetapannu uunista pois. Levitä kikherneet päälle. Tarjoile fetapannu, jogurttinokareen ja paahtoleivän kanssa.