Valkosipuli-chilikurkut

Valkosipuli-chilikurkut

Nopea kurkkulisäke saa makuja valkosipulista, chilistä ja tillistä. Ellet halua tulisia kurkkuja, jätä vain chili laittamatta. Kurkut valmistuvat hetkessä ja ne voi vaikka heti syödä tai antaa niiden maustua hetken aikaa. Kurkut ovat esim. loistava lisäke grilliruualle tai vaikkapa herkkusämpylän väliin. Kesällä voit käyttää avomaankurkkuja ja talvella voit yhtä hyvin valmistaa salaatin tuorekurkusta.

Valkosipuli-chilikurkut

Valkosipuli-chilikurkut

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo
Prep time

15

minutes

Ainekset:

  • 1 iso kurkku tai 4 avomaankurkkua

  • 1 punainen chili hienonnettuna

  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

  • 1,5-2 tll sokeria

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • n. 0,5 dl tilliä hienonnettuna

  • ripaus suolaa

Valmistus ohjeet:

  • Leikkaa mandoliinilla tai veitsellä kurkut.
  • Sekoita pienessä kipossa etikka, sokeri, tilli, chili, valkosipuli ja ripaus suolaa. Valuta
    kurkkujen päälle purkkiin ja ravista.
  • Nauti heti tai anna maustua hetken. Kurkut säilyvät useamman päivän.
Valkosipuli-chilikurkut
Valkosipuli-chilikurkut

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Kasvisfrittata

Kasvisfrittata

Kasvisfrittata eli kasvismunakas on herkullinen iltapala, kevyt lounas tai tarjoile se vaikkapa brunssilla. Tämän herkku…

Katso ohje
appelsiinilla maustettu granola

Appelsiinilla maustettu granola

Appelsiinilla maustettu granola/mysli on tehty kaurahiutaleista, pähkinöistä, kurpitsansiemenistä ja kuivatuista karpaloista. Granola maustetaan vaahterasiirapilla…

Katso ohje