Nopea kurkkulisäke saa makuja valkosipulista, chilistä ja tillistä. Ellet halua tulisia kurkkuja, jätä vain chili laittamatta. Kurkut valmistuvat hetkessä ja ne voi vaikka heti syödä tai antaa niiden maustua hetken aikaa. Kurkut ovat esim. loistava lisäke grilliruualle tai vaikkapa herkkusämpylän väliin. Kesällä voit käyttää avomaankurkkuja ja talvella voit yhtä hyvin valmistaa salaatin tuorekurkusta.
Valkosipuli-chilikurkut
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: HelppoPrep time
15
minutesAinekset:
1 iso kurkku tai 4 avomaankurkkua
1 punainen chili hienonnettuna
2 rkl väkiviinaetikkaa
1,5-2 tll sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
n. 0,5 dl tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
Valmistus ohjeet:
- Leikkaa mandoliinilla tai veitsellä kurkut.
- Sekoita pienessä kipossa etikka, sokeri, tilli, chili, valkosipuli ja ripaus suolaa. Valuta
kurkkujen päälle purkkiin ja ravista. - Nauti heti tai anna maustua hetken. Kurkut säilyvät useamman päivän.