Vihreä kastike:
• n. 150 g bimiä
• 200 g pakasteherneitä
• 1 salottisipuli
• 30 g (lehti)persiljaa
• 30 g tilliä
• 2 rkl oliiviöljyä
• Sitruunamehua, suolaa & pippuria
Ricottatäyte (tai korvaa tämä pelkällä parmesaanilla/fetalla):
• 150–200 g ricottaa
• 1 dl persiljaa
• 2 rkl sitruunamehua + kuorta
• 2 rkl valkoviinietikkaa
• 0,5 dl parmesanraastetta
• Suolaa & mustapippuria
Lisäksi:
• n. 300 g fusillia (kierrepastaa)
• 1 rasia rucolaa
• Paahdettuja siemeniä/pähkinöitä
Pasta:
• Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi. Säästä noin 1 dl keitinvettä ennen valuttamista.
Vihreä kastike:
• Kiehauta suolattu vesi. Lisää bimit ja keitä, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Lisää sitten herneet ja keitä vielä hetki, kunnes ne ovat juuri lämmenneet.
• Valmista vihreä kastike: lisää tehosekoittimeen herneet, bimi, silputtu salottisipuli, tilli, persilja, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Lisää hieman pastan keitinvettä ja surauta tasaiseksi, kermaiseksi kastikkeeksi.
Ricottatäyte:
• Valmista ricottatäyte: sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Mausta maun mukaan. (Voit halutessasi ohittaa tämän vaiheen ja lisätä valmiin annoksen päälle pelkkää parmesaania tai fetaa.)
Kokoaminen ja tarjoilu:
• Sekoita vihreä kastike keitetyn pastan joukkoon.
• Annostele pastaa lautasille. Lisää päälle hienonnettua Tamsin rucolaa, nokare ricottatäytettä (tai murennettua fetaa/parmesaania) ja viimeistele paahdetuilla siemenillä tai pähkinöillä.
Löydä Hyväähuomenta myös somesta!