Vihreä yrtti-hernepasta

Jos rakastat vihreää ruokaa yhtä paljon kuin minä, tämä pasta on just sulle! 
Se on täynnä väriä, makua ja hyvää oloa – ja näyttää lautasella siltä, että kevät olisi muuttunut ruoaksi.

Pääosassa on samettisen vihreä kastike, jonka salaisuus piilee pakasteherneissä, bimi-parsakaalissa sekä yrteissä – tillissä ja persiljassa. Kastike on kevyt mutta täyttävä, ja siihen tulee ihanasti raikkautta sitruunasta ja yrteistä.

Annoksen kruunaa rucola ja lusikallinen sitruunaista ricottatäytettä, joka tekee pastasta entistäkin kermaisemman ja täyteläisemmän. Jos aika on kortilla, päälle riittää mainiosti myös pelkkä parmesaani tai fetajuusto. Viimeiseksi vielä ripaus rapeutta paahdetuista siemenistä tai pähkinöistä – ja lautasella on täydellinen vihreän ystävän unelmapasta. 

Tämä resepti on helppo tehdä, mutta maku vie suoraan italialaisiin yrttipuutarhoihin. Se toimii arjen piristäjänä ja on niin näyttävä, että sitä kehtaa tarjota myös vieraille.

IgReels –  miten nämä tehdään!
➡️ Vihreä pastakastike

Vihreä kastike:
• n. 150 g bimiä
• 200 g pakasteherneitä
• 1 salottisipuli
• 30 g (lehti)persiljaa
• 30 g tilliä
• 2 rkl oliiviöljyä
• Sitruunamehua, suolaa & pippuria

Ricottatäyte (tai korvaa tämä pelkällä parmesaanilla/fetalla):
• 150–200 g ricottaa
• 1 dl persiljaa
• 2 rkl sitruunamehua + kuorta
• 2 rkl valkoviinietikkaa
• 0,5 dl parmesanraastetta
• Suolaa & mustapippuria

Lisäksi:
• n. 300 g fusillia (kierrepastaa)
• 1 rasia rucolaa
• Paahdettuja siemeniä/pähkinöitä

Pasta:
• Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi. Säästä noin 1 dl keitinvettä ennen valuttamista.


Vihreä kastike:
• Kiehauta suolattu vesi. Lisää bimit ja keitä, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Lisää sitten herneet ja keitä vielä hetki, kunnes ne ovat juuri lämmenneet.
• Valmista vihreä kastike: lisää tehosekoittimeen herneet, bimi, silputtu salottisipuli, tilli, persilja, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Lisää hieman pastan keitinvettä ja surauta tasaiseksi, kermaiseksi kastikkeeksi.


Ricottatäyte:
• Valmista ricottatäyte: sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Mausta maun mukaan. (Voit halutessasi ohittaa tämän vaiheen ja lisätä valmiin annoksen päälle pelkkää parmesaania tai fetaa.)


Kokoaminen ja tarjoilu:
• Sekoita vihreä kastike keitetyn pastan joukkoon.
• Annostele pastaa lautasille. Lisää päälle hienonnettua Tamsin rucolaa, nokare ricottatäytettä (tai murennettua fetaa/parmesaania) ja viimeistele paahdetuilla siemenillä tai pähkinöillä.

Löydä Hyväähuomenta myös somesta!