Tein kauraspagetin kaveriksi vihreän kastikkeen. Kastike syntyy hetkessä ja valmistuu sillä aikaa kun spagetti kiehuu. Kastikkeessa on runsaasti pinaattia ja tuoretta basilikaa. Makua antaa tuorejuusto sekä parmesaani.
Täältä löydät lisää pastaohjeita:
Spagettivuoka-tomaatti-paprikakastikkeella
Kermainen-parsapasta
Valkosipulinuudeleita
Katkarapu-avokadopasta
Feta-kasvispasta
Tonnikala-tomaattipasta
Terveellisempi-kasvislasagne
Helppo-kasvispasta
Helppo ja nopea vihreä pastakastike
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Lounaat4
servings15
minutes8
minutesAinekset:
200-300 g spagettia + 1 kasvisliemikuutio
oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
100-200 g tuoretta pinaattia (tai 1-2 pss pakastettua pinaattia)
1 basilikaruukku
0,5 dl parmesaania
0,5-1 dl keitinvettä jossa 1 kasvisliemikuutio
200g tuorejuustoa (esim. Viola kevyt maustamaton)
mustapippuria
yrttimaustetta
loraus hunajaa
3 rkl sitruunamehua
(chiliä)
Valmistus ohjeet:
- Keitä pasta runsaassa kasvisliemikuutiolla (+suolalla) maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi.
- Pastan kiehuessa valmista kasvikset. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja paista siinä pilkotut valkosipulin kynnet. Lisää pinaatit, anna sen kiehahtaa kunnes kaikki neste haihtuu.
- Lisää keitetty pinaatti monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää joukkoon basilkan lehdet, tuorejuusto, parmesaani, kasvisliemi, sitruunamehu, hunaja, suola ja pippuri. Halutessasi lisää tulistuutta. Sekoita kunnes kastike on tasainen. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Lisää kastike ja valutettu, keitetty pasta takaisin pannulle ja sekoita.
Tarjoile lämpimänä raastetun parmesanjuuston kanssa. Nauti!