Kesäisen herkullinen jogurttiannos on täynnä raikkaita vadelmia, rapeaa pannugranolaa, makeaa taatelikaramellia ja kermaista jogurttia. Jokainen lusikallinen tarjoaa täydellisen yhdistelmän makuja ja rakenteita.Tämä on täydellinen tapa nauttia kesän marjoista ja luoda täyteläinen ja ravitseva aamiaishetki, väli- tai iltapala.
Aloita kerrostaminen lusikoimalla lasiin herkullista kreikkalaista jogurttia. Jogurtti on täyteläistä ja tarjoaa ihanan pehmeän pohjan annokselle. Seuraavaksi lisää joukkoon tuoreita vadelmia, jotka tuovat raikkautta ja makeutta jokaiseen suupalaa.
Pannugranola on täydellinen lisä jogurttiannokseen. Valmista granola pannulla sekoittamalla manteleita tai pähkinöitä, kaurahiutaleita, voita ja hunajaa. Paahda seosta pannulla, kunnes se on kullanruskeaa ja ihanan rapeaa. Ripottele valmista granolaa jogurtin päälle ja anna sen tuoda annokseen mukavan purutuntuman.
Taatelikaramelli on annoksen makea ja täyteläinen kruunu. Valmista taatelikaramelli yhdistämällä kivelliset taatelit, maito (kuten mantelijuoma tai kauramaito), vaniljauute (jos haluat) ja ripaus suolaa. Kuumenna seosta kattilassa sekoittaen, kunnes se paksunee ja muuttuu pehmeäksi kinuskiksi. Anna taatelikaramellin jäähtyä hieman ja lusikoi sitä jogurttiannoksen päälle.
Herkullisia jogurttijälkkäreitä löydät lisää täältä: proteiinipitoinen-appelsiinijaajogurtti-herkuttelijalle , helpot-marja-jogurtti-muffinit-leivasta, herkku-proteiinijogurtti ja marjajogurttipalat-kahdella-tavalla.
Herkullinen jogurttiannos marjoilla ja taatelikaramellilla
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Herätys, Makean nälkään, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo2-3
servings20
minutesAinekset:
tuoreita vadelmia
4 dl kreikkalaista jogurttia
(0,5 tl vaniljauuttetta)
(hunajaa)
- Pannu granola
1 dl manteleita tai pähkinöitä
1 dl kaurahiutaleita
1 tl voita
1 tl hunajaa
2 rkl Elixi makurouhetta (esim mustikka)
- Taatelikaramelli
1 dl tuoreita kivellisiä taateleita (n. 8 kpl)
1 dl maitoa (mantelijuomaa tai kauramaitoa)
(0,5 tl vaniljauutetta)
ripaus suolaa
Valmistus ohjeet:
- Taatelikaramelli
- Valmista ensin taatelikaramelli ja anna sen jäähtyä ennenkuin lusikoit sen annoksiin.
- Laita tehosekoittimeen pilkotut taatelit (poista kivet), maito, vanilja-uute ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos kattilaan ja kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes seos paksunee. Anna jäähtyä
- Pannugranola
- Pilko mantelit/pähkinät pieniksi, karkeiksi paloiksi.
- Laita ne kaurahiutaleiden kanssa pienelle paistinpannulle. Paahda seosta 5 minuuttia keskilämmöllä.
- Sulata sitten 1 tl suolalla maustettua voita ja sekoita joukkoon 1 tl hunajaa, kunnes seos on tasaisesti sekoituunut. Poista pannu liedeltä ja laita syrjään. Anna jäähtyä.
- Jogurtti-annos
- Sekoita jogurtin joukkoon halutessasi vaniljauutetta.
- Lusikoi kippoihin kerroksittain ainekset seuraavasti: 2 tl granolaa, vadelmia, 1 tl taatelikaramellia, 2 rkl kreikkalaista jogurttia. Toista kerrokset.
- Viimeistele lisäämällä päälle jäljellä olevaa granolaa, vadelmia ja karamellia.
- Nauti herkullisesta jogurtti-annoksesta!