Uusi suosikkini: Sitruunainen Kesämajoneesi. Kun yhdistää majoneesia, sitruunaa, yrttejä ja jogurttia, lopputulos on herkullinen. Jogurtti tuo mukanaan keveyttä ja raikkautta, kun taas yrtit ja sitruuna antavat potkua ja nostavat majoneesin täysin uudelle tasolle. Tämä kastike on täydellinen lisä niin grilliruoille, ruokaisille salaateille kuin dippikastikkeeksi ranskalaisten kaveriksi. Ja hei, kokeilkaa dipata siihen myös kasviksia – game changer!
Haluatko lisää inspiraatiota? Kokeile näitä muita suosikkejani: 2-ihanaa-kasvisdippia, kevyt-aioli-jogurtista, avokadotahna
Sitruuna-yrttijogurttimajoneesi
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo10
minutesAinekset:
1 kananmuna
reilu 1 rkl hunaja dijon-sinappia
1, 5 tl valkoviinietikkaa
1/4 tl suolaa
1 dl Neito sitruuna rypsiöljyä tai
n. 2 rkl rypsiöljyä ja sitruunamehua1 dl maustamatonta jogurttia
tuoretta persiljaa tai basilikaa hienonnettuna oman maun mukaan
- Lisäksi halutessasi
schirachaa, chiliä, valkosipulia tai mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Lisää kananmuna, sinappi, etikka ja suola korkeareunaiseen kulhoon. Lisää myös sitruunamehua jos käytät tavallista rypsiöljyä. Käytä sauvasekoitinta sekoittaen ainekset keskenään.
- Kaada sitruunarypsiöljy ohuena nauhana seokseen samalla sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes majoneesi sakeutuu.
- Lisää jogurtti ja hienonnettu persilja ja sekoita tasaiseksi. Maista ja säädä makua tarvittaessa.