Tsatsikimarinoitu Sitruunabroileri

Tsatsikimarinoitu Sitruunabroileri

Rakastan Välimeren keittiötä sen raikkaiden ja herkullisten makujen vuoksi. Yksi monipuolinen suosikkini on tsatsiki, kreikkalainen jogurttipohjainen kastike, joka sopii moniin eri ruokiin. Tsatsikissa yhdistyvät jogurtti, kurkku, valkosipuli, oliiviöljy, ja usein myös minttu tai tilli. Tässä reseptissä tsatsiki toimii sekä marinadina että kastikkeena koko annokselle. Marinadina se antaa kanalle herkullisen ja raikkaan maun, ja lisäkkeenä se tasapainottaa ja viimeistelee annoksen. Laitoin broilerin kanssa uuniin myös paprikaa, kesäkurpitsaa ja pari nahistunutta kirsikkatomaattia.

Tsatsikimarinoitu Sitruunabroilerin kumppaniksi sopii erinomaisesti riisi tai couscous, jota itse suosin. Couscousin valmistin yksinkertaisesti suolavedessä, lisäsin lopuksi vain sitruunamehua ja lorauksen oliiviöljyä. Se ei kaipaa muuta maustamista, sillä tsatsiki tuo ruokaan riittävästi raikkautta ja makua.

Tässä muutama muu lempparireseptini, jotka myös haluan jakaa kanssasi: Broileri-kookosramen, Broileri-perunavuoka, Kana-pastasalaatti-paahdetuilla-paprikoilla, Kreikkalainen-kanavuoka, Kreikkalaiset-kanavartaat.

Tsatsikimarinoitu Sitruunabroileri
Tsatsikimarinoitu Sitruunabroileri

Tämä ohje sai inspiraationsa tästä Jamie Oliverin ohjeesta: www.jamieoliver.com

Tsatsikimarinoitu Sitruunabroileri

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Lounaat
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes
Total time

2

hours 

20

minutes

Ainekset:

  • 500 g broilerin rintafileetä

  • tsatsikia(ohje alla)

  • suolaa ja mustapippuria

  • 1-2 sitruunaa

  • 1 sipulia

  • 1 iso punainen paprikaa

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • (tuoretta tai kuivattua timjamia)

  • coucsousia tai riisiä

  • oliiviöljyä

  • Tsatsiki
  • 250 g kreikkalaista jogurttia

  • 1 kurkku

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)

  • 1 tl hunajaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • loraus oliiviöljyä

  • (tuoretta minttua)

Valmistus ohjeet:

  • Tsatsiki
  • Raasta kurkku karkealla terällä. Laita raastettu kurkku siivilään ja ripottele suolaa päälle. Anna seistä noin 10-15 minuuttia. Purista ylimääräinen neste pois kurkusta käsin tai käyttäen puhdasta keittiöpyyhettä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi.
  • Yhdistä jogurtti, kurkkuraaste, hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy ja valkoviinietikka tai sitruunamehu suuressa kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu minttu, jos käytät.
  • Broileri
  • Leikkaa broilerinfileet kahteen tai kolmeen osaan ja mausta palat ripauksella suolaa ja pippuria. Laita maustetut fileet muovipussiin, purista pussiin puolikkaan sitruunan mehu ja sekoita. Lisää pussiin puolet tsatsikista ja sekoittele hyvin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.
  • Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa sipuli neljään osaan ja pilko paprikat sekä kesäkurpitsa. Aseta kasvikset syvään uunivuokaan. Aseta marinoituneet broilerinfileet kasvisten päälle ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paista 25-30 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja vihannekset ovat pehmentyneet.
  • Kiehauta riisi tai couscous paketin ohjeiden mukaan.
    Lusikoi kypsä riisi tai couscous lautaselle, aseta päälle broileria ja kasviksia, ja lisää loput tsatsikista. Halutessasi, voit vielä pirskotella päälle oliiviöljyä ja puristaa päälle sitruunan mehua.
Tsatsikimarinoitu Sitruunabroileri

Innostuitko kokeilemaan?**

Voisit pitää näistäkin resepteistä