Maukas kanasalaatti jogurttikastikkeella

Kana-rypälesalaatti jogurttikastikkeella

Joskus yksinkertaisimmat yhdistelmät ovat niitä kaikkein herkullisimpia. Tämä kana-rypälesalaatti jogurttikastikkeella on juuri sellainen – helppo, kevyt ja täynnä raikkaita makuja! Mehukkaat viinirypäleet tuovat salaattiin sopivasti makeutta, rapea salaattipohja antaa suutuntumaa, ja kevyesti maustettu jogurttikastike sitoo kaiken täydellisesti yhteen. Täydellinen arjen lounas tai kevyt illallinen, jonka valmistat hetkessä!

Jos kaipaat kevyttä ja maukasta salaattia, joka kuitenkin täyttää sopivasti, tämä resepti on sua varten.

Maukas kanasalaatti jogurttikastikkeella_4

Salaatti:

  • n. 400 g kypsää, revittyä maustettua kanaa
  • 200 g (sydän) rapeaa salaattia
  • iso kourallinen pieniä punaisia viinirypäleitä, halkaistuna
  • 2-3 sellerin vartta
  • 1 punasipuli, pieneksi kuutioituna

    Jogurttikastike:
  • 250 g  kreikkalaista jogurttia (Esim. Arla)
  • 1 rkl hunaja Dijon-sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna (tai valkosipulimaustetta)
  • 2 rkl tuoretta persiljaa, hienonnettuna
  • mustapippuria ja hienoa merisuolaa
  • Valmista kastike: Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset pienessä kulhossa. Sekoita tasaiseksi.

  • Valmista salaatti: Lisää isoon kulhoon revitty kana, salaatti, viinirypäleet, selleri, punasipuli. 

  • Lisää kastike: Kaada  jogurttikastike salaatin päälle ja sekoita huolellisesti, jotta kaikki ainekset peittyvät kastikkeella. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa lisää.

  • Tarjoilu: Annostele salaatti lautasille ja tarjoile esimerkiksi leivän kanssa. Säilytä loput ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Seuraa somessa!

Maukas kanasalaatti jogurttikastikkeella