Helpot bagelit valmistuvat vain 5 raaka-aineesta: grahamjauhoista, jogurtista, chiansiemenistä, leivinjauheesta ja suolasta. Ainekset sekoitetaan kulhossa sekaisin ja paistetaan uunissa tai Airfryerissa. Bagelit on valmistettu kuitupitoisemmilla jauhoilla ja proteiinia bageleihin on lisätty jogurtista. Bagelit valmistuvat niin nopeasti ja helposti, että voit helposti pyöräyttää bagelit vaikkapa viikonlopun aamupalalle ja nauttia uunituoreina lempi lisukkeidesi kera.
Täältä löytyy toinen ohje vehnäjauhoilla
Voisit pitää näistäkin resepteistä:
Kananmuna-feta leipä kupposet
Aamiaispizza
Terveelliset siemensämpylät
Alkuperäinen ohje on otetty Skinnytasten-sivuilta. Olen lisännyt ohjeeseen Chiansiemeniä.
Helpot bagelit
Course: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo8
servings15
minutes25
minutesAinekset:
5,5-6 dl grahamjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl maldon merisuolaa
5 dl kreikkalaista jogurttia (käytin 6%)
2 tl chiansiemeniä (voit jättää poiskin)
1 kananmuna voiteluun
Päälle: esim. seesaminsiemeniä ja unikonsiemeniä
- Bagelin täyte:
tuorejuustoa, paistettua kananmunaa, avokadoa ja salaattia.
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille ja suihkauta siihen hiukan öljyä, etteivät bagelit tartu kiinni.
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, chiansiemenet ja suola sekaisin. Sekoita joukkoon jogurtti.
- Ripottele leivinpöydälle jauhoja ja vaivaa taikinaa hetken aikaa. Jaa taikina 8 osaan. Pyöritä pötkylöitä ja yhdistä niiden päät yhteen.
- Voitele kanamunalla ja ripottele päälle siemeniä.
- Paista uunissa n. 25 minuutttia. Anna jäähtyä hetkenaikaa ennen leikkaamista. Täytä lempi täytteilläsi.
- Valmistus Airfryerissä:
- Tee taikina edellisten ohjeiden mukaisesti, mutta jätä bageleihin isommat aukot sillä ne menevät fryerissä helposti umpeen. Paista n. 175 asteessa n. 10-12 minuuttia.