Jogurttinen kana-paprikapata

Jogurttinen kana-paprikapata

Jogurttinen kana-paprikapata on niitä ruokia, jotka tekee arjesta vähän maukkaampaa ja helpompaa – ja vieläpä ilman turhaa stressiä! Tää pata on täynnä makua, kiitos lempeän jogurtin, värikkäiden paprikoiden ja pienen hunajalorauksen. Just sopivan helppo, mutta kuitenkin vähän erilainen kuin perus arkiruoka. Täydellistä, kun haluat nopeasti jotain hyvää pöytään, eikä huvita käyttää koko iltaa keittiössä pyörimiseen.

 

Katso linkin takaa IgReels – , miten nämä tehdään!
➡️ Jogurttinen kana-paprikapata

Jogurttinen kana-paprikapata_2

*Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty -*merkillä.Jos klikkaat mainoslinkkiä ja ostat tuotteen sen kautta, saan siitä pienen komission. Sinulle ei tule tästä mitään lisäkuluja, mutta autat mua samalla ylläpitämään blogia ja tuottamaan lisää sisältöä. Kiitos tuesta! 

Keittiössä hommat sujui tällä kertaa erityisen näppärästi, koska testissä oli Heirolin laadukkaat keittiövälineet. Käytössä oli mun uusi suosikkipannu, Heirolin kannellinen paistokasari (löytyy täältä), jossa maut hautuivat ihanasti yhteen. 

Ja hei, jos sun keittiö kaipaa pientä päivitystä, nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen: saat Heirolin verkkokaupasta -10 % alennuksen mun koodilla HH10. Koodi on voimassa 10.4.2025 asti – käy kurkkaamassa ja löydä omat suosikit!

Ainekset:

  • 400-600 g kanan fileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1-2 tl oreganoa (tai timjamia)
  • ½ tl chilihiutaleita (valinnainen)
  • 2 rkl balsamicoa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 paprikaa (mieluiten erivärisiä)
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • suolaa & mustapippuria
  • loraus hunajaa

Vinkki: Pataan voit lisätä myös muita vihanneksia esim. pinaattia tai parsakaalia.

Paista kanat & sipulit

  • Kuumenna oliiviöljy kasarissa.
  • Lisää kananpalat ja ruskista kevyesti.
  • Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, paista vielä pari minuuttia.

Lisää mausteet & kastike

  • Ripottele joukkoon savupaprika, oregano ja chilihiutaleet, sekoita hyvin.
  • Lisää balsamico & tomaattipyree, anna karamellisoitua hetken ajan.
  • Kaada mukaan tomaattimurska ja sekoita.

Lisää paprikat ja hauduta

  • Leikkaa paprikat suikaleiksi ja lisää pataan.
  • Anna hautua 10–15 min miedolla lämmöllä, kunnes kanat on kypsiä ja paprikat pehmenneet.

Viimeistele jogurtilla

  • Ota pata pois liedeltä ja sekoita joukkoon kreikkalainen jogurtti.
  • Maista ja lisää tarvittaessa suolaa & pippuria.
  • Sopii täydellisesti esim. riisin, kvinoan kanssa!

Seuraa somessa!