Kermainen Broileri paprikakastikkeessa

Kermainen broileri paprikakastikkeessa

Ai että, mulla on tänään jaettavana superherkullinen resepti, joka tuo vähän luksusta arkeen – broileria paahdetussa paprikakastikkeessa! Aloita homma paahtamalla paprikat uunissa, jotta saat niistä ihanan pehmeitä ja täynnä makua. Kun paprikat on paahtuneet täydellisiksi, surauta ne tehosekoittimessa kerman tai kookosmaidon kanssa kunnon kastikkeeksi.

Sitten vaan broiskut pannulle paistumaan, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean pinnan. Lisää lopuksi se ihana paprikakastike ja anna hautua hetki. Laita sekaan halutessasi pinaattia ja kirsikkatomaatteja, niin saat lisää väriä ja vitamiineja pöytään.

Tää ruoka on niin helppo valmistaa, vaikka paprikoiden paahtamisessa meneekin hetki. Tarjoa vaikka riisin, pastan tai perunamuusin kera. Nappaa resepti ja kokeile – mä lupaan, että tää maistuu taivaalliselta!

Kermainen-Broileri-paprikakastikkeessa
  • 700–900 g broilerin rintafileetä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 iso keltainen sipuli, pilkottuna
  • 5 suurta valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 2 parikaa (noin 200 g)
  • 2,5 dl kevyt kermaa tai kookosmaitoa (tai enemmän)
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

    Valinnainen:

  • kirsikkatomaatteja,
  • babypinaattia,
  • tuoretta basilikaa hienonnettuna

IG:ssä video valmistuksesta: Katso video täältä

  • Paahda paprikat:

  • Leikkaa paprikat neljään osaan ja poista siemenet. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja suihkauta päälle hieman öljyä.
  • Paahda 220 °C uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman paahtuneita. Anna jäähtyä. Huom! Voit myös paahtaa paprikat airfryerissä.
  • Tee kastike:

    • Kuumenna 1 rkl öljyä suuressa paistinpannussa. Lisää sipuli ja kuullota pari minuuttia minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää ja hieman ruskeaa.
    • Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia. Siirrä sipuli ja valkosipuli tehosekoittimeen.
    • Lisää tehosekoittimeen myös paahdetut paprikat, kerma tai kookosmaito, valkoviinietikka, suola ja pippuri.
    • Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Paista broileri:

    • Mausta broilerin molemmat puolet suolalla ja mustapippurilla. Voit leiktata fileet pienemmäksi tai paistaa kokonaisena.
    • Lisää öljyä pannulle. Kun öljy on kuumaa, aseta broilerin fileet pannulle. Paista, kunnes ne saavat kullanruskean pinnan ja ovat lähes kypsiä. 
  • Lisää kastike:

    • Alenna lämpöä keskilämmölle ja kaada kastike broilerin päälle pannulle. Anna hautua miedolla lämmöllä muutaman minuutin, kääntele  broilerin fileet kerran tai kahdesti.
  • Lisää vihannekset (valinnainen):

    • Lisää pinaatti ja kirsikkatomaatit pannulle. Sekoittele, kunnes pinaatti on hieman nahistunut ja tomaatit lämpimiä.
  •  
  • Viimeistely ja tarjoilu:

    • Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai sitruunamehua. Koristele annos hienonnetulla basilikalla.

Tarjoiluehdotukset:

  • Tarjoile esimerkiksi riisin, pastan tai perunamuusin kanssa. Lisäksi paahdetut vihannekset, sopivat täydellisesti tähän annokseen.

Seuraa somessa!