Kevät on täällä ja mikä olisi parempi tapa juhlistaa sitä kuin herkullisella pasta-annoksella? Tässä reseptissä yhdistyvät herkulliset herkkusienet, parsa, kevätsipuli ja herneet saaden pastan maistumaan upealta ja tuoreelta. Tämä annos on täydellinen valinta niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja keväistä!
Kun olet kerännyt kaikki tarvittavat ainekset, aloita keittämällä pastaa suolatussa vedessä ohjeiden mukaan. Pastan keittyessä voit valmistella muita aineksia. Aloita pilkkomalla herkkusienet ja paistamalla ne öljyssä. Kun sienet ovat saaneet hieman väriä, lisää joukkoon parsa, kevätsipuli ja herneet. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes vihannekset ovat pehmenneet ja ovat saaneet hieman väriä. Mausta seos suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Kun pasta on kypsää, valuta se ja lisää se sitten pannulle vihannesseoksen kanssa. Lisää oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Sekoita kunnolla, jotta pastan maku yhdistyy vihannesten kanssa. Annostele pasta lautasille ja ripottele päälle hieman raastettua parmesaania. Voilà! Herkullinen ja keväinen pasta-annos on valmis!
Keväinen pasta-annos parsalla
Lisää pasta ohjeita löydät täältä:
Pastaa-pinaatilla-ja-aurinkokuivatulla-tomaatilla
Verso pestopasta
Nyhtokaurapasta
Hernepestopasta
Helppo-ja-nopea-vihrea-pasta
Kermainen-parsapasta
Feta-kasvispasta
Keväinen pasta-annos parsalla
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo4-5
servings10
minutes10
minutesAinekset:
1 iso sipuli (tai 3 shalottisipulia)
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
250 g herkkusieniä tai siitakesieniä
1 nippu parsaa
kourallinen tuoretta persiljaa
1/2 pkt kevätsipulia
2-3 dl pakasteherneitä
- Kastike
2 rkl oliiivöljyä
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
- Lisäksi
200 g pastaa (spagettia tai tagliatellea)
parmesaania raastettuna
Valmistus ohjeet:
- Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan liedelle ja keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Pieni kevätsipulit ja silppua persilja. Valmistele parsat: Katkaise parsojen puumaiset tyviosat ja pilko parsat 3-4 osaan. (Voit kuoria parsat ohuelti mikäli kuori tuntuu paksulta ja varren tyviosa puumaiselta).
- Lämmitä öljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli ja sienet, paista n. 5 minuuttia. Kun sienet ovat saaneet hieman väriä, lisää joukkoon kevätsipuli ja herneet. Mausta suolalla ja sekoita ja paista pari minuuttia. Aseta sivuun. Paista parsat pannulla öljyssä, mausta taas suolalla ja pippurilla. Kypsennä hiukan pehmeiksi ja kirkkaan vihreiksi.
- Yhdistä kattilassa valutettu pasta, sieniseos ja parsat. Sekoita pastaan oliiviöljy, sitruunamehu ja parmesaaniraaste. Lisää suolaa ja pippuria. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Tarjoa parsapasta parmesaaniraasteen kanssa.