Kinkku-munakupit – Tämä resepti on loistava, koska näitä voi nauttia aamupalalla, iltapalana tai ottaa vaikka mukaan evääksi. Ja mikä parasta, voit leikitellä reseptin kanssa ja tehdä siitä juuri sun näkösen. Lisää joukkoon vaikka pieneksi pilkottuja vihanneksia tai vaihda juusto fetajuustoon. Ja jos kinkku ei ole sun juttusi, voit vaihtaa sen vaikkapa kalkkunaleikkeleeseen. Perinteisesti näitä herkkukuppeja tehdään pekonista, mutta mun versio on kevyempi ja yhtä herkullinen!
Lisää munakasohjeita löydät täältä:
Mmini-munakupit-airfryerilla
Pinaatti-fetamunakas-ja-raikas-tsatsikisalaatti
Raejuusto-yrttimunakas
Herkkusieni-pekoni-uunimunakas
Leipämunakas
kasvismunakas
herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla
munakas-mustapapu-paprika-taytteella
mozzarella-tomaatti-munakas
pienet-herkkusieni-munakkaat
kasvisfritatta
Kinkku-munakupit
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Herätys, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo2
servings5
minutes15
minutesAinekset:
4–8 kinkku- tai kalkkunaviipaletta riippuen leikkeleiden koosta ja paksuudesta
4 kananmunaa
4 rkl juustoraastetta
suolaa ja pippuria
öljyä
- Lisäksi
1 tomaatti
kevätsipulia, ruohosipulia tai tuoreita yrttejä
Valmistus ohjeet:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Suihkuta/Voitele öljyä muffinssipellille. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, voit käyttää esim. pieniä kuumuutta kestäviä kuppeja. Asettele kinkkuleikkeleet muotteihin niin, että ne muodostavat ”kupin”. Ripottele hieman juustoraastetta kinkkuviipaleen päälle, ja riko 1 muna juustoraasteen päälle. Sekoita halutessasi varovasti. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista uunissa noin 15–20 minuuttia. Paloittele tomaatti ja yrtit. Ripottele munakkaan päälle.