Pieni varoituksen sana kun teet tätä siemennäkkäriä, tähän näkkäriin jää koukkuun sillä se on niin hyvää. Suosittelenkin tekemään sitä esim. viikonloppuna iltaherkutteluun. Dippaa näkkileipää esim. hummukseen ja avokadotahnaan.
Siemennäkkäri on gluteiiniton ja valmistettu maissijauhoista ja siemenistä.
Olen ottanut ohjeen täältä ja hiukan muokannut sitä.
https://yhteishyva.fi/reseptit/gluteeniton-siemennakkileipa/recipe-5806
Koukuttava siemennäkkäri
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivontaServings
1 pellillinen
servingsPrep time
10
minutesBaking time
1
hourAinekset:
2 dl *maissijauhoja
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2-1 tl suolaa
2, 5 dl kiehuvaa vettä
3 rkl öljyä
päälle: Maldon merisuolahiutaleita ja seesaminsiemeniä
Valmistus ohjeet:
- Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä lastalla tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele seesaminsiemeniä päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.
- Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua.
Katso täältä lisää näkkäriohjeita:
Kaurainen juuressiemennäkkäri
Rukiinen juuresnäkkäri