Kasviskeitto saa paljon makua kun kasvikset paahtaa ensin uunissa. Keittoon voi periaatteessa lisätä mitä tahansa kasviksia, juuri niitä joista sinä pidät. Tämä kasvis sekoitus mikä tässä reseptissä on, on minun suosikkini: porkkanaa, palsternakkaa, paprikaa, tomaattia ja sipulia.
Maustamiseen olen käyttänyt Yrttipajan mausteita, mutta voit korvata ne jollain muulla vastaavalla mausteella. Yrttipajan mausteita löydät isoimmista ruokakaupoista.
Kurkkaa myös nämä keitto ohjeet:
Paahdettu-tomaatti-porkkanakeitto
Porkkana-omenakeitto
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto
Herkullinen-kasviskeitto
Meksikolainen-keitto
Kasvisgulassi
Paahdettu kasviskeitto
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo4
servings10
minutes25
minutesAinekset:
3 isoa porkkanaa
1 punainen paprika
2 tomaattia
1 palsternakka
1 sipuli
1,5 rkl (Yrttipaja) juuresmaustetta
1 rkl öljyä
2 tl (Yrttipaja) valkosipulisekoitusta
jos käytät esim. valkosipulijauhetta niin laita n. 1 tl
tai 2-3 valkosipulinkynttä1 oliiviöljyä
n. 7 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
1/2 tl (Yrttipaja) yrttisuolaa tai oman maun mukaan
tai jotain muuta yrttisuolaa(cayennepippuria)
1-2 rkl sitruunamehua
Koristeluun: tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja palottele juurekset. Puolita tomaatit ja sipuli. Laita kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Ripottele oliiviöljyä päälle ja mausta kasvikset juuresmausteella ja valkosipulimausteella. Paahda 225 asteisessa uunissa n. 25-30minuuttia.
- Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita kasvisliemikuutio joukkoon. Laita paahtuneet kasvikset blenderiin (tai soseuta sauvasekottimella), kaada kasvisliemi joukkoon. Mausta yrttisuolalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.
- Annostele keitto lautasille ja koristele persiljalla. Tarjoile leivän kera.