Oletko valmis herkuttelemaan herkullisilla varhaisperunoilla? Tämä resepti paahdetuille varhaisperunoille rosmariinilla ja sitruunalla on täydellinen tapa tuoda ehkä vähän uuttakin makua perinteisiin perunoihin. Valmistaminen on helppoa, ja lopputulos on taatusti maukas ja ravitseva. Valmistus onnistuu uunissa tai airfyerissa.
Näitä perunoita voit tarjoilla esimerkiksi grillatun lihan tai kasvisten lisukkeena.
Nämä paahdetut uudet perunat rosmariinilla ja sitruunalla ovat jo herkullisia sellaisenaan, mutta voit tarjoilla niiden kanssa esimerkiksi seuraavia kastikkeita:
- Jogurttikastikkeet (alla 1 ohje)
- Öljykastikkeet (1 ohje alla)
- Majoneesipohjaiset kastikkeet
- Tsatsiki kastike
- Avokadokastikkeet
Lisää herkullisia ohjeita varhaisperunoista:
Avokado-perunasalaatti
Grillattu-perunasalaatti
Grillatut-perunavartaat
Hyvä niksi pestä uudet perunat, katso täältä!
Paahdetut varhaisperunat rosmariinilla ja sitruunalla
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo4
servings10
minutes20
minutesAinekset:
600-700 g uusia perunoita
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl tuoretta rosmariinia, hienonnettuna
1 sitruunan raastettu kuori
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
- Valkosipuli-yrttikastike
reilu 1 dl kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1-3 tl sitruunamehua
0,5 tl hunajaa
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
(1-2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä)
suolaa ja mustapippuria
- Sitruuna-kapriskastike
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
1 rkl kapriksia (hienonnettuna)
1 tl hunajaa,
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
- Huuhtele uudet perunat huolellisesti ja leikkaa ne puoliksi tai neljään osaan jos ne ovat kookkaita. Laita perunat uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Lisää oliiviöljy, hienonnettu rosmariini ja sitruunan raastettu kuori perunoiden päälle. Sekoita hyvin, jotta perunat peittyvät mausteilla tasaisesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla oman maun mukaan. - Paahda nperunoita uunissa tai airfryerissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Käännä perunoita kerran paistamisen puolivälissä, jotta ne saavat tasaisen värin.
- Sekoita kastikkeet hyvin, kunnes kastike on tasainen.
- Tarjoile perunat sellaisenaan tai kastikkeen kera.