Pidän todella paljon salaateista, jotka ovat täyttäviä ja sopivat korvaamaan riisin tai pastan. Tämä salaatti on raikas lisäkesalaatti ihan mille tahansa, vaikkapa kasvispihveille tai broilerin rintafileille. Sopii myös grilliruokien kaveriksi. Tästä salaatista tekee raikkaan kurkku, tilli ja retiisi. Salaattiin laitetaan joukkoon kirpeän raikasta sitruunavinegretteä. Salaatin joukkoon vielä murenevaa fetaa, tästä ei salaatti parane.
Täältä lisää salaatteja:
Salaatti-ruokakaurasta-ja-vihanneksista
Lehtikaalisalaattia-ja-sitruunavinegrettia
raastesalaatti-kermaviilikastikkeella
kukkakaali-kurkkusalaatti
varikas-fetasalaatti
omena-rucola-salaatti
rapea-kukkakaalisalaatti
vihrea-itusalaatti
Raikas Bulgursalaatti
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo4
servings20
minutesAinekset:
2 dl Bulguria
1 kurkku
1 nippu retiisejä
fetaa (esim. Apetina 8%)
n. 3 rkl tuoretta minttua
1/2 ruukkua tilliä
3 rkl oliiviöljyä
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
mustapippuria
suolaa
Valmistus ohjeet:
- Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä.
- Sekoita pienessä astiassa öljy, murskattu valkosipuli, sitruunamehu, etikka, suola ja pippuri. laita hetkeksi sivuun.
- Viipaloi kurkut ja retiisit. Silppua tilli ja minttu. Sekoita ne jäähtyneen bulgurin joukkoon. Kaada kastike joukkoon. Anna maustua jääkaapissa. Maistele ja lisää tarvittaessa lisää mausteita.
- Murustele feta salaatin päälle. Salaatti säilyy seuraavaan päivään saakka ja on itseasiassa maukkaampaa vasta seuraavana päivänä.
Notes
- Voit korvata bulgurin myös quinoalla tai ruokakauralla.