Arkiruokien suosikki tomaattinen jauheliha-pastakeitto. Täyttää varmasti vatsan ja valmistuu alle puolessa tunnissa. Voi valmistaa kasvisjauhiksesta kasvisversion tästä keitosta. Kasviksena käytin paprikaa, mutta voit hyvin lisätä joukkoon esim. porkkanaa, kesäkurpitsaa tai parsaa.
Täältä löydät lisää herkullisia keitto reseptejä:
Tomaatti-tortellinikeitto
Lihapulla-pastakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto/
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto/
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto/
Herkullinen-kasviskeitto/
Meksikolainen-keitto/
Kasvisminestrone-keitto/
Tomaattinen jauheliha-pastakeitto
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo4
servings5
minutes20
minutesAinekset:
400 g jauhelihaa tai jauhista
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
(Valitsemasi kasvikset esim. kesäkurpitsa, parsakaali, porkkanat)
reilu 5 dl vettä + 1 lihaliemi tai kasviskuutio
2 laakerinlehteä
1 tlk (400 g) Hieno Tomaattimurska (Mutti)
2-3 tl oreganoa
1 tl basilikaa
suolaa
mustapippuria
1-1,5 tl hunajaa
120-160 g pastaa
- Lopuksi
Päälle: tuoretta persiljaa tai basilikaa
Kevyt 10% cremefraiche
Valmistus ohjeet:
- Pilko vihannekset, paprika, sipuli ja valkosipuli ja muut käyttämäsi kasvikset.
- Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää jauheliha ja ruskista hetki. Lisää paprika, sipuli ja valkosipuli (+ muut kasvikset jos käytät) jauhelihan joukkoon ja jatka ruskistamista, kunnes jauhelihassa on hyvä väri.
- Kuumenna kattilassa vesi. Lisää joukkoon jauhelihaseos, tomaattimurska, liemikuutiot ja laakerinlehti. Anna kiehahtaa ja lisää pasta oreganao ja basilika. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää loraus hunajaa (tai ruskeaa sokeria). Keitä kunnes pasta on kypsää, reilun 10 min ajan.
- Koristele pasta-annos persilijasilpulla ja lisää ruokalusikallinen cremefraichea päälle.