Tähän pizzaan käytin vegejauhista ja maustoin sen tacomausteella ja salsakastikkeella. Vegejauhiksen voit korvata tavallisella jauhelihalla. Tortillakuorien välissä on soseutettuja mustapapuja. Päällä juustoraastetta, tomaatteja ja oliiveja.
Kurkkaa nämäkin pizza ohjeet:
Kasvispizza bataattipohjalla
Kasvispohjainen pizza
Terveellisempi kasvispiirakka
Kaurainen juurespizza
Pizza-kukkakaalipohjalla
Meksikolainen tortillapizza
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: PikkusuolaisetDifficulty: HelppoServings
2-4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
10
minutesBaking time
10
minutesAinekset:
270 g vegejauhista tai vastaava määrä jauhelihaa
2 rkl tacomaustetta (pussista)
n. 1 dl vettä
1 dl sokeritonta salsakastiketta
chilimaustetta
ripaus suolaa
1 tlk mustapapuja
1 rkl Worcesterkastiketta
pikkutomaatteja
mustia oliiveja
kevyt juustoraastetta
8 tortillakuorta
Päälle: kevätsipulia
Valmistus ohjeet:
- Paista jauhis pannulla kunnes se on saanut kunnolla väriä. Hämmennä sekaan tacomauste ja sekoita sekaan vesi. Lisää chilimaustetta. Kiehauta miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon salsakastike. Maista tarvitseeko lisätä suolaa. Ota pois levyltä.
- Valuta mustapavuista liemi pois. Sauvasekotinta tai haarukkaa käyttäen soseuta pavut. Lisää papujen joukkoon Worcesterkastiketta.
- Leikkaa tomaatit ja oliivit. Raasta juusto.
- Levitä neljän tortillakuoren päälle mustapapuseos. Laita papuseoksen päälle toinen tortillakuori. Lusikoi jauhis tortillakuoren päälle. Ripottele juustoraaste ja levitä tomaatit ja oliivit.
- Paista tortillapizzoja 225 asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia.
- Ripottele pizzojen päälle kesätsipuli silppua. Nauti!