Kurpitsakeitto sopii syksyyn loistavasti. Mikä väri ja mikä maku, wow. Paahdettuna kasvikset antavat aivan ihanan vivahteen keittoon. Paahtamisen voi jättää väliin, mutta suosittelen todellakin paahtamaan kasvikset, maku on täysin erilainen. Lorautin kookosmaitoa joukkoon, mutta sitä ei mielestäni saa laittaa liikaa, ettei kookoksen maku ole hallitseva. Kermaa voit lisätä kookosmaidon sijaan. Päälle paahdoin pinjansiemeniä chilin ja valkosipulin kanssa, nam. Tätä keittoa sinun pitää maistaa:)

Kurkkaa nämäkin ohjeet:
Paahdettu kasviskeitto
Paahdettu-tomaatti-porkkanakeitto
Porkkana-omenakeitto
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto
Herkullinen-kasviskeitto
Meksikolainen-keitto
Kasvisgulassi
Paahdettu kurpitsa-porkkanakeitto
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo4
servings10
minutes45
minutesAinekset:
1 pienehkö myskikurpitsa
3 porkkanaa
1 punainen paprika
1/2 valkosipuli (n. 7 valkosipulinkynttä)
1 makea sipuli
öljyä
n. 5-6 dl vettä
1 dl kookosmaitoa tai kermaa
suolaa
1 rkl sitruunamehua
- Paahdetut siemenet
1 dl pinjansiemeniä, tai kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
1 punainen chili
2-3 valkosipulinkynttä
1 tl oliiviöljyä
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja paloittele kurpitsa, porkkanat, sipuli ja paprika. Asettele leivinpaperin päälle pellille. Laita puolikas valkosipuli kuorineen mukaan kasvisten sekaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Laita uuniin 225 asteeseen n. 40-45 minuutin ajaksi, kunnes kasvikset ovat kypsät ja saaneet paahteisen värin.
- Soseuta kasvikset blenderissä tai sauvasekottimella.
- Kaada seos kattilaan, lisää kookosmaito ja vesi. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Suolaa joutuu laittamaan aika reilusti. Anna lämmetä, maistele ja mausta lisää tarvitaessa.
- Paahda pienessä öljytilkassa 2 valkosipulin kynttä ja 1 punainen chili. Lisää pinjansimenet joukkoon paahtumaan.
- Nauti kurpitsakeitto pinjansiementen ja tuoreen tai paahdetun leivän kera.

