Proteiinirikas Pizzapannari

Proteiinirikas Pizzapannari

Nyt on tarjolla proteiinirikas herkku – Proteiinirikas Pizzapannari! Tämä helppo ja maukas resepti sisältää runsaasti proteiinia raejuuston ja kananmunien ansiosta, eikä jauhoja tarvita lainkaan. Se sopii myös mainiosti ruokaisaksi lounaaksi tai illalliseksi salaatin kera. Täytteeksi voit tietysti laittaa kaikkea sellaista mistä pidät.

Pohja:

Pohja tehdään taikinasta, joka ei kaipaa lainkaan jauhoja. Yhdistä vain kananmunat, raejuusto, kerma/maito, sulatettu voi, psyllium, leivinjauhe, suola ja mausteet. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, ja anna taikinan levätä hetki. Voilà! Taikina on valmis uunipellille tai vuokaan levitettäväksi.

Täyte:

Täyte tuo pizzapannariin mahtavaa makua. Voit valita omien mieltymystesi mukaan jauhelihan, tonnikalan, kinkun tai jonkun kasvisproteiinin. Lisää joukkoon sipuli, herkkusienet (tai paprika), ja mausteita oman maun mukaan. Halutessasi voit lisätä ripauksen valkosipulia tuomaan ekstra potkua.

Valmiiksi täytetty pizzapannari:

Kun pohjataikina ja täyte ovat valmiita, levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Ripottele päälle juustoraastetta, sillä hyvä pizzapannari ei ole koskaan liian juustoinen! Lisää vielä kirsikkatomaatteja tai tomaattisiivuja pinnalle.

Uunissa herkuteltavaksi:

Aseta pizzapannari uuniin ja anna sen kypsyä noin 30 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut kullanruskeaksi ja pohja on mehevä. Tämä aika voi vaihdella uunista riippuen, joten kannattaa pitää silmällä paistumista.

Pizzapannari on täydellinen iltapala tai lounas!

Kun pizzapannari on valmis, se on kuin suoraan kotoisasta pizzeriasta. Leikkaa paloiksi ja nauti herkullisesta ja täyttävästä ateriasta. Tämä helppo ja maukas pizzapannari sopii täydellisesti ketoilijan ruokavalioon ja on hyvä valinta, kun kaipaat pizzan makua ilman turhia hiilareita. Eikö kuulostakin herkulliselta?

Lisää herkullisia pitsoja löydät näiden linkkien takaa: pizzataskut-airfryerissa, Meksikolainen-tortillapizza, Kasvispizza bataattipohjalla, Kasvispohjainen pizza, Terveellisempi kasvispiirakka, Kaurainen juurespizza ja Pizza-kukkakaalipohjalla.

Proteiinirikas Pizzapannari

Proteiinirikas Pizzapannari

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Väli- ja iltapalat, Viikonloppuherkut
Servings

3

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • Pohja
  • 3 kananmunaa

  • 200 g raejuustoa

  • 1/2 dl maitoa tai (kevyt) kermaa

  • 2 rkl voita sulatettuna

  • 1,5 rkl psylliumia (esim. Farina Psyllium)

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl oreganoa tai pizzamaustetta

  • Täyte
  • Valitse yksi näistä:
    200 g jauhelihaa
    150 g tonnikalaa
    150 g kinkkua

  • Lisäksi
  • 1 sipuli

  • 100 g herkkusieniä (tai paprikaa)

  • 1 tl oreganoa tai pizzamaustetta

  • suolaa ja mustapippuria

  • (valkosipulia)

  • Pannarin päälle
  • 100 g kirsikkatomaatteja tai 2 tomaattia

  • 100 g juustoraastetta

Valmistus ohjeet:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pohja: Sulata voi (mikrossa). Sekoita leivinjauhe ja psyllium keskenään. Mittaa kaikki ainekset
    pieneen kulhoon ja aja sekaisin sauvasekoittimellatai käytä tehosekoitinta. Anna taikinan levätä sen aikaa, kun uuni kuumenee.Kaada pannaritaikina leivinpaperin päälle pellille tai lasiseen vuokaan (n. 25×20 cm).
  • Täyte: Paloittele kinkut, sipuli ja herkkusienet. Kuumenna pannu ja lisää öljyä. Laita ainekset
    pannulle ja ruskista ne kevyesti. (jos käytät tonnikalaa, valuta nesteet) Mausta seos suolalla,
    mustapippurilla ja oreganolla. Halutessasi valkosipulilla. Levitä täytteet pohjan päälle. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Laita uuniin paistumaan n. 30 min. ajaksi. Aika riippuu paljon
    uunista.

Proteiinirikas Pizzapannari

Proteiinirikas Pizzapannari

Voisit pitää näistäkin resepteistä